Zalmmoot met mierikswortel

6 februari 004

Een snelle maaltijd vandaag. We hadden nog een mooie film op video en wilden die vanavond zien.
Ik ben meestal rond half zes thuis en als Paul dan s’nachts weer moet werken is er niet zoveel tijd over om te koken en te eten. Het hoeft dan toch niet persé een kant-en-klaar-maaltijd uit het schap van de super te worden, het is heel goed mogelijk om in een kwartiertje een smakelijke maaltijd op tafel te zetten.

Wij aten vanavond een mootje zalm, gewoon even gebakken in de pan. Drie minuten aan beide kanten. Erbij een salade van sla, ruccola, tomaatjes, en dungesneden ui, een sausje van zure room en mierikswortel over de zalm en voor mij een paar zelfgebakken frietjes.

Voor de saus raspte ik een flinke eetlepel mierikswortel, ik deed er meteen een theelepel citroensap bij en vervolgens 125 ml zure room, een beetje peper en zeezout. Goed roeren en klaar.
Eenvoudig, snel klaar en simpel, kan niet mislukken!

Een stukje kaas toe, Epoisses ditmaal.
En espresso.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *