Gisteren aubergines met mozzarella. De foto was niet mooi, dus maar een foto van de aardappeltjes uit de oven die we erbij aten.
Wél het recept van de aubergines, want ze waren, ondanks de mislukte foto, erg lekker.
Voor twee personen;
2 aubergines
3 thelepels zeer fijn gehakte knoflook
2 eetlepels fijn gehakte peterselie
zout, zwarte peper
5 eetlepels fijne olijfolie
100 gram mozzarella
Snijd de aubergines in de lengte midddendoor en kerf het vruchtvlees kruislings in tot aan de schil.
Leg de aubergines in een ovenschaal waar ze net inpassen met de schil naar beneden
Doe knoflook, peterselie, zout peper en 1 eetlepel olie in een kom en meng alles goed door elkaar.
Schep het mengsel over de aubergines en duw het tussen de inkepingen.
Giet de rest van de olie over de aubergines, dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ze op 175 graden in de oven.
Haal na 30 minuten het folie eraf en verdeel de mozzarella in plakjes over de groente. Zet ze zo nog 10 minuutjes in de oven.
Wij aten er aardappeltjes met rozemarijn en een biefstukje bij.
Espresso toe.
© ellen