Kip met roze mosterdsaus…

1 december 2006 008

Een simpele maaltijd vandaag; een kippenpootje, gebraden in de boter, uitje erbij en even doorstoven.
Bij industriekippen hoeft dat niet, die zijn zo al gaar. Dit was een biologisch kippenpootje en die moeten iets langer garen.
We aten er aardappeltjes met rozemarijn bij, broccoli én roze mosterdsaus . Ik heb het laatste potje moutarde de cassis zojuist opgemaakt voor deze lekkere saus. Het wordt hoog tijd dat we weer eens op vakantie gaan, de voorraad moet aangevuld worden!
Een stukje kaas toe, Morbier vandaag, een Jurakaas.
Krijg ik nog meer zin in vakantie.

Een boodschappenrondje om zo even weg te dromen; mosterd halen in Baune , dan nemen we daar meteen een paar flessen Puligny Montrachet mee en een kaasje bij de paters in Citeaux. Misschien even langs het dorpje Asquins om een babbeltje te maken met de eigenaar van Domaines de Favarelles. Dan naar de Jura, lekker eten in Salins les Bains, een mooi stuk Comté en een paar worsten kopen. Via de Elzas terug naar boven, dan kopen we daar een paar flessen Klevener voor de lekker en een paar flessen Tokayer voor bij de asperges. Natuurlijk doen we ook nog even Septfontaines aan, om uit te rusten, te eten bij ons favoriete Chinese restaurant Zheng en de volgende dag wat inkopen te doen; Champus van Poll Fabaire, een doosje Rivaner, een fles Poire bij Meneer Fisch en een paar grote forellen uit de vijvers van Florrie .

Tja, leuke vakantiedromen. Ik ga maar eens wat strijken, dat moet ook gebeuren….

Espresso toe.
© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *