Vanmorgen al heel vroeg kochten we asperges, een niet al te ingewikkelde maaltijd moest het worden vanavond. Paul heeft vannacht gewerkt en moest slapen, ik ging met het Kind naar Amsterdam, dan is er s’avonds niet veel tijd meer voor ingewikkelde recepten.
Ik kwam nog net op tijd thuis om de Keizer van Monera te begroeten, De jongste Bediende was er ook al, Paul schilde intussen de asperges en zo kregen we toch nog een mooie maaltijd op tafel;
Neem voor twee personen 1 kilo asperges, schil ze zorgvuldig.
Maak een saus van 100 gram boter
2 of 3 hardgekookte eieren
Een gulle handvol fijngehakte peterselie, wat zeezout en wat peper, ook een beetje vers geraspte nootmuskaat is lekker.
Smelt de boter. Kook de eieren 6 minuten, pel ze en hak ze heel fijn. Vermeng de eieren, peterselie, peper, zeezout en nootmuskaat met de gesmolten boter.
Kook de asperges gaar en dien ze op met een plak ham en een schepje van de boter-eiersaus.
© ellen