Ondanks hevige buien begint alles er toch al wat lente-achtig uit te zien. Af en toe een lekker zonnetje, de narcissen in de gemeentetuin staan te bloeien, bij Toon huppelen al lammetjes en vanmorgen zag ik dat de bieslook in onze tuin frisgroen in de potten staat. Vandaag iets met bieslook en verse kruiden; gepofte aardappel met een knoflook-kruidensaus.
Over de gepofte aardappel schreef ik al. De saus was vandaag wat anders;
1 1/2 bol Smokey All knoflook, teentjes pellen en in een bodempje olijfolie gaar smoren. Héél zachtjes, ze mogen niet bruin worden!
Als de teentjes gaar zijn doe je ze in een mengbeker, voeg er 2 flinke eetlepels crème fraiche bij, een handvol bieslook en een flinke pluk platte peterselie.
Pureer met de staafmixer tot je een mooie massa hebt, proef even en maak verder af met zeezout en peper.
Wij aten er gesmoorde spinazie en een karbonaadje van de Sumiranvarkens bij.
Het varkensvlees had ik heel gewoon gebakken in een beetje boter. Dan proef je hoe een varken eigenlijk behoort te smaken.
Espresso met een stukje Siciliaanse cake toe.
© ellen