Schenkels uit de oven…

1 april 2007 047

Aan duidelijkheid laat de foto wat te wensen over. De volgende keer  zullen
we een plaatje maken voordat de schenkels in de oven gaan.

Het is een recept, door Ellen zelf ontwikkeld, naar aanleiding van een film
van Ettore Scola: Brutti, Sporchie e Cattivi.
Ergens in die film zit de Pater familias met zijn nieuwe vriendin gebraden
staartvlees te eten. Het vet druipt over zijn kin.
Natuurlijk kwamen we er
later achter dat dit soort schotels in allerlei wereldkeukens voorkomen, en
ongeveer op dezelfde manier bereid. Maar zo gaat dat nu eenmaal.
Ellen maakt
de schotel van ossenstaart. Eerst wordt er soep getrokken en daarna gaart het
vlees, samen met de groenten, na in de oven. We aten er toepasselijk Pipe rigate bij, zeg maar groot
uitgevallen macaroni.
En dat glas Spaanse rosé paste ook prima.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *