Paasgerechten deel 4, gefrituurd ei…

5 april 2007 012

Wie zo’n gewoon gekookt eitje maar saai vindt zou dit eens moeten proberen,
een gefrituurd ei!
Ik zag het in de paasuitzending van Essen und Trinken, een
WDR kookprogramma. Ik heb het net even snel uitgeprobeerd en het was de moeite
waard. Paul ruimt nu de keuken op (ik ben niet zo goed in ruimen én koken én
stukjes schrijven…

Je hebt nodig:
1 ei per persoon
room
bloem
1 losgeklopt ei
gekruid met peper, zout en wat nootmuskaat
paneermeel
een frituurpan met
olie.

Kook de eieren 3 minuten, ze moeten nog zacht zijn. Laat ze even schrikken en
pel ze heel voorzichtig.
Wentel ze eerst door de room,  dan door de bloem,
vervolgens door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Bak ze dan
meteen in de hete olie tot ze rondom bruin zijn.

Laat het ei even op keukenpapier uitlekken en serveer het dan op een salade.
Snijd vlák voor het opdienen het ei door zodat de nog vloeibare binnenkant mooi
te zien is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *