Papas ganitanas, nieuwe aardappeltjes met saffraan en pijnpitten…

4 april 2007 001

Gisteren kregen we bezoek, het kwam er niet meer van om dit stukje te
schrijven. Toch vandaag maar even want dit was een heerlijk stoofpotje dat ik
niet wil vergeten.

Bij Mr. Ooijer las ik een recept voor  konijn met nieuwe aardappeltjes en
saffraan
, dat stond me wel aan, behalve dan dat ik even geen konijn bij de
hand had. Ik had wél nieuwe aardappeltjes en pakte nog maar eens het nieuwe
Spaans / Portugese kookboek. Ik vond een recept dat veel leek op dat van Mr.
Oijer, maar dan zonder konijn!
Voor vier personen;
1 kilo nieuwe
aardappeltjes, geschrapt
1 grote rode ui, in halve ringen
4 eetlepels
olijfolie
1 blikje gepelde tomaatjes
een dozijn saffraandraadjes
1 glas
sherry
zeezout
2 eetlepels zwarte olijven
1 eetlepels pijnpitten.

Fruit ui en knoflook zachtjes in de olijfolie, zonder ze te laten kleuren.
Voeg de tomaten en saffraan toe, laat even meebakken en doe er dan de sherry
bij. Laat het mengsel inkoken tot een dikke puree. Voeg de aardappeltjes toe en
zoveel water dat de aardappeltjes net onder staan. Breng alles weer aan de kook
en laat het op een hoog vuur inkoken tot de aardappeltjes gaar zijn en de saus
is ingedikt.
Voeg de olijven toe en laat nog een paar minuten doorsudderen om
de smaken goed te laten mengen.
Rooster intussen de pijnpitjes. Schep de
aardappelen op een schaal en strooi er de pijnpitjes over.

We aten er een karbonaadje bij en een flinke salade van veldsla.
Espresso
toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *