Entrecôte met pepersaus…

7 mei 2007 030
Het kan helaas niet altijd vakantie zijn, vandaag moest er weer gewoon gewerkt worden. Een snelle, eenvoudige, maaltijd vandaag na deze eerste werkdag;
Entrecôte van de gril met Spätzle, salade en peper-roomsaus.
De entrecôte heb ik op een elektrische gril 5 minuten gegrild. Ik koop altijd een entrecôte voor twee personen en snijd het vlees dan na het grillen (even laten rusten) in reepjes.
De Spätzle kocht ik kant-en-klaar in Luxemburg. Ze worden gemaakt bij dezelfde traiteur waar ik gisteren al over schreef; de Firma Zahner.
De Spätzle worden gemaakt van tarwemeel, eieren, water, zonnenbloemolie, zout, spinazie, bieslook, knoflook peterselie, selderie, tijm, en citroensap. Je hoeft ze alleen even te verwarmen in wat boter.

Ik maakte er een peper-roomsaus bij van;
1 eetlepel boter
1 kleine eetlepel bloem
1 kop bouillon
1/2 kop room
2 eetlepels groene pepertjes op sap (uit een potje)
Een roux maken van boter en bloem, even zachtjes laten smoren. Dan de bouillon toevoegen, de room en de pepertjes. De saus een minuut of 10 zachtjes laten koken en opdienen.

We aten er een salade bij van eikenbladsla en lenteui.
Espresso toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *