Vandaag weer gewoon gewerkt, het aantal weekendjes weg loopt de laatste tijd wel erg op. Gevolg is dat er niet regelmatig boodschappen gedaan zijn en er van alles ontbreekt in de vaste voorraad. We moeten hoognodig weer vlees gaan kopen bij de Sumiranboerderij en een voorraad vis invriezen. Er moest vandaag dus maar gekookt worden met wat er direct in onze buurt te koop is; asperges.
Ze zijn nog steeds van uitstekende kwaliteit en volop, voor niet al te veel geld te koop.
Wat gekookte ham erbij en vers geraspte kaas leek me wel een goed idee voor vandaag.
Gegratineerde asperges;
voor 2 personen
1 kilo asperges, geschild en net gaar gekookt
4 plakken gekookte ham
200 gram geraspte kaas
Maak een roux van;
1 eetlepel boter, 1 eetlepel bloem en een kop aspergevocht.
Schep de roux op de bodem van een vuurvaste schaal.
Neem een stuk of vier asperges en draai er een plak ham omheen. Leg de pakketjes op de roux en bestrooi ze royaal met kaas.
Rasp er nog wat nootmuskaat over en zet de schotel 10 minuten in een voorverwarmde oven tot de kaas mooi bruin is.
Wij aten er gekookte nieuwe aardappeltjes bij en dronken een glas Rivaner, côtes de Remich.
Espresso toe.
Het schaaltje op de foto is overigens ook één van de trofeeen uit Luxemburg