Paul heeft vanmiddag al een Bolognesesaus gemaakt;
We hadden geen zin in gewoon spaghetti.
Een mooi alternatief was maccheroncini uit de oven.Maccheroncini is een lange holle pasta. De normale kooktijd van deze pasta is 8 minuten, als je de maccheroncini in een ovenschotel verwerkt kun je een wat kortere kooktijd aanhouden. Ik vind 6 minuten genoeg.
Bolognesesaus voor vier personen;
1 eetlepel olijfolie
400 gram gehakt
1 ui, 2 teentjes knoflook fijngehakt
1 blik tomaten
eventueel wat tomatenpuree (liefst uit een tube, die is sterker) en eventueel twee gedroogde chilipepertjes
zout, peper
De saus lekker lang, zachtjes laten pruttelen.
Ik maakte een kleine beetje roux en schepte dat in de ovenschaal.
Daarop een dun laagje Bolognesesaus, daarop een laagje pasta, daarop enzovoorts. Ik strooide er ook nog hier en daar wat versgemalen Parmezaanse kaas over.
Tot slot een laagje saus en veel geraspte kaas.
Zet de schotel 20 minuten in de oven op 180 graden.
Wij aten er een gemengde salade bij.
Espresso toe.