Toch maar even snel voor ons vertrek de Hermankoek gebakken. Het bijgevoegde recept was naar mijn idee wat summier. Een opsomming van de ingrediënten, doe alles bij elkaar en hopla, even bakken.
Het recept;
1 bekertje Herman
3 eieren
150 gram bloem
100 gram fijngehakte pure chocolade
2 eetlepels kaneel: dat vind ik zwaar overdreven, met een theelepel kaneel krijg je al een mooie kaneelsmaak. Zoveel lijkt mij niet lekker, ik gebruikte dus 1 theelepel kaneel
200 gram suiker: 175 gram voldoet ook
100 gram fijngehakte noten of rozijnen. Ik gebruikte een handjevol rozijnen en 50 gram geschaafde amandelen
0,5 dl olie
2 flinke geraspte appels
snufje zout
en ik deed er ook nog 15 gedroogde abrikozen bij, in kleine stukjes gesneden.
De oven voorverwarmen op 170 graden. Na een uur in de oven op 170 graden is Herman klaar.
Hoe Herman smaakt weet ik niet, ik snijd de koek niet aan. Herman gaat mee naar Luxemburg.
© ellen