Vanavond een snel menu, Paul moet naar een afscheidsreceptie van een oudcollega en daarna nog werken. Ik ben moe dus niet al te veel gedoe.
Voor twee personen;
2 moten zalm, liefst wilde zalm
zout en peper
wat olie
Ik gebruik vaak een mengsel van olijfolie en zonnebloemolie om in te bakken.
Wrijf de vis in met grof zeezout en peper.
Giet de olie in de pan en bak de zalmmoten, afhankelijk van de dikte, ongeveer 5 minuten per kant.
Maak een mierikswortelsaus van;
4 eetlepels versgeraspte mierikswortel
1 eetlepel mayonaise
3 eetlepels room
Klop alles krachtig door elkaar en breng verder op smaak met wat zeezout, peper en versgehakte peterselie.
Serveer de zalmmoten met de saus.
Wij aten er gebakken aardappeltjes bij en wat gestoofde bleekselderij.
Voor mij een glas Rivaner, Paul dronk water, die moet nog een eind rijden.
Espresso toe.
Een smakelijke maaltijd die je in 12 minuten op tafel kunt zetten. Geen kant-en-klaar voor nodig, en nog goedkoper, en vooral smakelijker ook!!!