Er zijn van die keukenapparaten waar je lang over na moet denken voor je ze koopt. Welke is het goedkoopste, welke werkt het beste, welke is voor mij het handigste? Er is ook van dat keukengerei dat je na een paar keer nooit meer gebruikt omdat het toch niet was wat je ervan verwachte. Maar er zijn ook van die dingen die eigenlijk onmisbaar zijn. Van die onopvallende keukenhulpjes, niet duur, niet spektaculair mooi, ook niet lelijk, maar vooral heel handig om te hebben.
Dit is er zo één, ik weet niet eens wat de originele naam van het ding is. Ik noem het maar een taartenrekje. Je laat er de pasgebakken taarten op afkoelen. Zo’n rekje kost bijna niets en als je zelf taart maakt is het onmisbaar!
Ik erfde dit rekje van mijn moeder. Zij bakte elke week minstens één taart en liet die afkoelen op dit rekje. Ook tulband, cake en brood en niet te vergeten de beroemde krentenbollen op zaterdag lagen erop tot ze genoeg afgekoeld waren om op te eten. Soms konden we bijna niet wachten…
Ik gebruik het inmiddels alweer jaren, zo’n ding slijt niet, gaat niet stuk en neemt bijna geen plaats in beslag.
Mijn taartenrekje moet al erg oud zijn, ik zou wel eens willen weten hoeveel taarten er al op gelegen hebben.
Tomado Holland staat er op. Misschien weten ze bij Tomado wel hoe oud het is.
© ellen