Ik beschreef deze taart al eerder op dit weblog, een echt succes wat ons betreft. Snel te maken, kan bijna niet mislukken.
Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht of 180 gewone oven.
Neem 175 gram boter, 175 gram gemalen amandelen, 175 gram suiker, 175 gram zelfrijzend bakmeel en twee eieren.
Smelt de boter en roer vervolgens alle ingrediënten door elkaar met de mixer op de laagste stand.
Vet een springvorm van 23 cm in en leg een vel bakpapier op de bodem.
Verdeel nu de helft van het deeg over de bodem. Dat kun je het beste doen met een brede pannenlikker.
Snijd 500 gram aardbeien in plakjes en verdeel die over het deeg.
Spatel nu de rest van het deeg voorzichtig over de aardbeien. Het lijkt erg weinig deeg maar het rijst flink in de oven.
Bak de taart 1 uur. Plaats de springvorm op het taartenrekje en laat het gebak even afkoelen voor je de vorm openklikt.
Maak een glazuur van een halvve bus poedersuiker en het sap van een halve citroen. Glazuur de taart hiermee. Decoreer met een paar mooie aardbeien.
© ellen