Ik houd mij nooit echt aan één recept, ik gebruik wat uit een boek, laat me inspireren door een medeblogger, voeg er zelf iets aan toe of laat iets weg. Geinspireerd vandaag door het Spaans -Portugees kookboek maakte ik met wat aanpassingen deze kip.
Ik gebruikte drumsticks van scharrelkippen van de Sumiranboerderij. Deze drumsticks van biologische kippen zijn wat groter dan wat er meestal in de super wordt aangeboden. Maar niet alleen groter maar ook stukken beter van smaak! Deze smaken naar echte kip!
4 drumsticks van een fatsoenlijke kip
1 eetlepel olijfolie
1 flinke ui en 2 tenen knoflook, fijngesneden
4 eetlepels tomatenblokjes (uit blik of vers)
75 gram chorizo, in dikke plakken gesneden
3 gedroogde chilipepertjes
glas witte wijn
2 paprika’s, van zaadlijsten ontdaan en in reepjes gesneden
1 laurierblad
peper,zeezout, peterselie
Bak de kip zachtjes aan in de olie. Bak de plakkken chorizo even mee en voeg dan ui, knoflook, laurierblad en de chilipepers toe. Laat die even meesmoren en doe er dan de tomaten bij. Laat alles even pruttelen en voeg de witte wijn toe.
Deze biologische kipdelen moeten wat langer sudderen dan supermarkt-plofkippen, voeg na een half uurtje de paprika toe en laat het geheel nog een kwartier stoven. Breng verder op smaak met peper en zeezout.
Wij aten bij deze kip witte rijst en een koolsalade.
Espresso toe.
© ellen