Puy linzen en worstjes…

 

linzen en worstjes 022

We moeten de diepvries weer eens ontdooien dus moet alles opgemaakt worden. En dus haalde Paul er gisteren een flink stuk worst uit. Ik houd niet zo van braadworst en zeker niet zo’n gewone gebakken worst met aardappelen en groente. Er moest dus iets anders bedacht worden.
Ik maakte van de lange worst kleine sausijsjes. De worst afknijpen op 7 centimeter en dan voorzichtig een aantal keren draaien, afsnijden en klaar.
Ik bakte de sausijsjes even bruin in wat olijfolie en voegde een fijngesneden uitje en een teentje knoflook toe. Even laten bruinen en vervolgens 300 gram rijpe tomaten erbij, wat peper en zout.
Dat liet ik zo een half uurtje sudderen. Op het laatste nog wat vers gehakte koriander erover gestrooid en klaar; een smakelijk stoofpotje.

We aten er linzen uit Puy bij, ik beschreef dit recept al ooit. En een groene salade van gewone kropsla. We eten wel twee dagen van zo’n enorme krop zomersla.

En natuurlijk espresso toe.
@ ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *