La Rulles Triple…

 

11 mei 2007 012

Weken heb ik lopen zoeken, maar ik vond mijn proef-aantekeningen niet terug. Ik had het intussen allang opgegeven. En nu sloeg ik een oude agenda open, en ja hoor, daar waren ze dan. De foto zat nog ergens in het archief, die heb ik er maar snel bij gezocht.

Het gaat over bier van een nog jonge brouwerij: La Rulles. De brouwerij is gevestigd in het plaatsje Rulles, iets ten noordwesten van Arlon in Belgisch Luxemburg, aan de E411. De brouwerij bestaat nog maar sinds een jaar of acht. Het brouwen vindt op kleine schaal plaats,  je treft het bier buiten de Gaume-streek nauwelijks aan. Het was voor mij de eerste keer dat ik het dronk. Van de vijf soorten die de brouwerij uitgeeft koos ik voor de triple. Ik heb genoten.

Een zacht bier van de hoge gisting dat narijpt op de fles. Het is mild bitter van smaak. De smaak is aangezet met thijm en honing. De afdronk is zacht maar lang. De triple geurt mooi, een beetje naar hooi, een beetje naar gist. Het kriebelt aangenaam in je neus. Een fors alcoholgehalte heeft het bier: 8,5 %. Dat het op de foto wat troebel oogt komt omdat ik het depot altijd mee uitschenk, ik vind dat lekker. Al met al een aanwinst in de lange rij triple-bieren die België te bieden heeft. Ik ga beslist de andere bieren van La Rulles proberen.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *