Onze planning voor het eten vandaag liep helemaal mis!
Paul zou drumsticks van de biologische kippen uit de diepvries halen. Ik had ze niet in de goede lade gestopt en Paul was moe…gevolg was dat er een paar stukjes kippenvleugeltjes ontdooit waren. Niet genoeg voor een maaltijd. Het was te laat om nog iets anders te bedenken dus namen we onze toevlucht tot de Afhaal-Chinees. Jammer, geen recept vandaag. Niets lekkers te melden?!?
Nou ja, de kippenvleugeltjes moesten toch ook een bestemming krijgen, dus maakte ik kippensoep.
Alles bij elkaar toch zo’n 300 gram vleugeltjes van biologische kippen. Netjes schoongemaakt, niet te vet, goed geschikt om een mooi pannetje soep te maken.
300 gram kipdelen, met bot
1 hele ui | selderij | peterselie | 1 laurierblad | 1 pluk tijm | een paar peperkorrels
Zet de kipdelen op met koud water en breng langzaam aan de kook. Schep met een lepel het bovendrijvende schuim af tot de bouillon helder is. Voeg dan kruiden en groenten toe en laat het geheel op een heel zacht vuurtje 2 uur trekken.
Haal dan het vlees uit de pan en zeef de bouillon. Maak de soep verder af met wat zout en peper.
Haal het vlees van de botjes en voeg ze bij de soep, strooi er wat verse peterselie en selderij over en dien op met wat vers gebakken brood.
Geef de velletjes en drelletjes aan de hond.
© ellen.