Puy linzen met spekjes…

 

linzen en paarse aardappelen 007

Deze zomer kochten we linzen in de buurt van Puy. Linzen met een AOC keurmerk. Maar ooit komt aan de voorraad een eind, vanavond de laatste portie! Volgend jaar moeten we beslist wat meer van deze superlinzen kopen.

De linzen wassen, opzetten met koud water en ongeveer 20 minuten koken.
Gebruik 6x het volume van de linzen aan water, dan zwemmen ze ruim in het kookwater
Voeg een teentje knoflook en een blaadje laurier toe. Zout pas in de laatste 5 minuten.
Giet de linzen af en leg ze op een schaal.
Bak intussen een paar plakjes spek knapperig en leg ze op de linzen.
Bak in het spekvet een uitje, in ringen gesneden en een fijngesneden teentje knoflook even lichtbruin.
Giet het spekvet met de ui en knoflook over de linzen.

Wij aten er sausijsjes bij van de biologische varkens:
De sausijsjes even rondom bruin gebakken, daarna een uitje toegevoegd. Dan nog 15 minuten laten stoven.

En gekookte paarse aardappeltjes, maar daarover later meer…
Natuurlijk espresso toe!
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *