Paarse aardappelen…

 

linzen en paarse aardappelen 001

Jamie Oliver maakt furore met zijn eigen gekweekte paarse wortels, wij probeerden vanavond paarse aardappelen!
Toen we vorige week in Florenville de beroemde Plates de Florenville kochten, zag ik bij de aardappelhandel ook een klein kistje staan met paarse aardappelen. In de hectiek vergat ik helaas op te schrijven wat de naam was van deze bijzondere soort. Violetta of iets dergelijks herinner ik mij.
Ik kocht  2 kilo van deze paarse aardappelen om eens te proberen.
Vanavond heb ik ze om te beginnen maar eens heel simpel gekookt.
Eerst geschild, dat bleek al een heel vervelend klusje. Het zijn langwerpige aardappelen met flink wat kuiltjes. Na het schillen en na een paar keer wassen, zijn mijn handen nog steeds een beetje blauw!

paarse aardappelen 010
voor de foto een paar aardappelen gewassen en een paar niet. Je ziet de vette klei van Florenville!

De aardappeltjes daarna opgezet met koud water en krap 20 minuten gekookt met een heel klein beetje zout. Afgegoten en op een schaal geschikt.
Voor het effect een paar uienringetjes erover gedrappeerd en wat vers gehakte platte peterselie.
Heel mooi! Je hebt zo wel iets bijzonders op tafel!
Deze aardappeltjes behouden ook na het koken een prachtige paarse kleur.
Spectaculair van smaak vonden wij ze echter niet. Een beetje zoet. Sommige een beetje melig zelfs.
Misschien had ik ze wat korter moeten koken. Misschien zijn ze beter geschikt om te verwerken in een salade. Misschien was het ook gewoon geen topkwaliteit.

Ik bewaar de rest koel en ga daar nog een ander gerecht mee maken.
Wordt vervolgd!!!
© ellen

One thought on “Paarse aardappelen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *