Plates de Florenville…

 

plates

Paul schreef het al, we kochten aardappeltjes in Florenville (B). Het zijn beroemde aardappeltjes. De hele oogst wordt in één weekend verhandeld op de grote jaarlijkse aardappelmarkt. Een paar jaar geleden zijn we bij toeval op het aardappelfeest beland en proefden ervan. Paul schreef er hier al eens over.
Na alle uitspattingen van de afgelopen dagen hadden we zin in heel gewoon eten vandaag. Maar heel gewoon kan bijzonder lekker zijn als je de juiste ingrediënten gebruikt.
Gewoon gekookte aardappeltjes, de plates de Florenville. Koken, afgieten en een beetjes vers geplukte peterselie erover.
Erbij sperzieboontjes van de biologische markt in Luxemburg, gekregen van onze buurvrouw op de camping. En een karbonaadje van de biologische Sumiranvarkens. De karbonaadjes aan beide kanten bruin gebakken, een uitje in ringen gesneden, even meebakken. Een paar flinke lepels grove mosterd erbij en wat bouillon. Even stoven en de saus afgemaakt met een scheut room.

Natuurlijk dronken we espresso toe!
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *