Chocoladetaartje met Noorderkrieken…

 

chocoladetaart met noorderkrieken 022

Het was vanmorgen van dat druilweer, somber, net géén regen. Wat kun je dan beter doen dan iets lekkers bakken.
We kochten bij de Abdij van Val-Dieu een potje Noorderkriekenconfiture. Een mooie friszure confiture van kersen. Dat leek me wel iets om een taartje mee te bakken. Kersen met chocolade is altijd een prima combinatie.

Voor een springvorm van 26 cm.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak biscuitdeeg van:
5 eieren
5 eetlepels lauwwarm water
150 gram fijne suiker
100 gram bloem
50 gram cacaopoeder

Klop de eieren met de suiker en het water op de hoogste stand van de mixer in ongeveer 5 minuten tot een schuimige massa.
Zeef de bloem en cacaopoeder en meng dat voorzichtig met een houten lepel door het eimengsel.

chocoladetaart met noorderkrieken 001  chocoladetaart met noorderkrieken 003

Vet een springvorm in en beleg de bodem met bakpapier.
Giet het deeg in de springvorm en bak het taartje op 200 graden, ongeveer 30 minuten in de oven.

Laat het taartje afkoelen en snijd het dwars door.
Besmeer de ene helft met 125 ml crème fraiche waar de een eetlepel suiker door gemengd hebt.
Schep daarop de kriekenconfiture en leg de bovenste helft erop.
Smelt 200 gram pure chocolade met wat water au bain marie en bestrijk het taartje met de chocolade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *