Pirosjki…

 

chocoladetaart met noorderkrieken 030

Meestal wordt op vrijdagmiddag bij vriend Jan, onder het genot van een glas bier of wijn, de week afgesloten. Collega’s, vrienden en familie komen langs, drinken een glas en bespreken lief en leed. Wij mogen daar graag af en toe aan deel nemen. Prachtige verhalen gaan er over de tafel. We hebben voor Jan wat bier gekocht in een kleine brouwerij in België en toen ik vanmorgen de taart aan het bakken was bedacht ik dat ik ook wel een paar pirosjki kon bakken. Een hartig pasteitje van Russische oorsprong. Lekker bij een glas bier. Ik gebruikte het recept uit het boek van Diana Dubois.

Maak een soepel deeg van;

300 gram bloem, 5 eetlepels melk, 125 ml yoghurt, 1 ei, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1 zakje bakpoeder en een mespuntje zout.
Het deeg uitrollen tot een rechthoekige lap en daaruit kleine lapjes snijden van 9×6.

Maak vulling van;

200 gram gehakt, 1 fijngesnipperde ui, 1 verkruimeld hardgekookt ei, wat nootmuskaat, een beetje fijngehakte peterselie, peper en zout.

Leg op de lapjes deeg een lepel vulling en vouw de lapjes met natte handen stevig op elkaar. Deze pasteitjes kun je in olie frituren of in de oven bakken op 170 graden tot ze mooi bruin zijn. Serveren met een lepel zure room. Je kunt ongeveer 25 pasteitjes maken met deze hoeveelheden.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *