Ravioli met spinazie en ricotta…

 

ravioli 012

Soms zijn er van die dagen dat alles helemaal verkeerd gaat…vandaag was zo’n dag voor mij. Ik werd te vroeg wakker, sliep nog even, en werd vervolgens zo vervelend wakker dat ik er de hele dag last van  heb gehad. Uitslapen is dus echt niets voor mij! Vervolgens ging ik later dan anders naar mijn werk en werd beloond met een forse regenbui. Nou ja, dat kan iedereen deze dagen gebeuren. Op het werk ging het nog even prima. Tot de jongens van ICT kwamen met mijn nieuwe pc! De oude pc werd meedogenloos gekild. Ram, stekkers eruit, toetsenbord eraf… en toen hadden ze pauze! Ik ook, want ik kon niet meer werken. Na de pauze volgden ingewikkelde upgrades en ander onbegrijpelijk gedoe, maar de pc was niet meer bruikbaar.
Collega Elma kan práten met de jongens van ICT, ik niet.

Onze studenten hadden vandaag allemaal een vrije dag, dus ik kon best gemist worden. Ik besloot het voor vandaag maar voor gezien te houden! Natuurlijk regende het weer pijpenstelen toen ik vertrok en natuurlijk zag de eerste bus die langs kwam mij niet staan. Ik wachtte gewoon nog 20 minuten in de stromende regen, ik was toch al nat dus wat maakt dat nog uit!

Om een lang zeurverhaal kort te houden; ik heb ook nog heel gezellig met Hond Max boodschappen gedaan, uiteraard regende het gewoon door maar ik was toch al nat, Hond Max maakt het allemaal niet veel uit. Natuurlijk kocht ik gewoon helemaal de verkeerde dingen voor het eten vandaag. Normaal eet je bij dit soort weer zuurkoolstamppot of erwtensoep, ik kreeg opeens visioenen van zelfgemaakte pasta met een mooie luchtige vulling…

Ik kocht spinazie, ricotta en bio-eieren, Parmezaanse kaas was nog op voorraad.
Meel voor de pasta heb ik altijd in huis dus dit moest gewoon lukken!
Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta:

Maak een vulling van 250 gram spinazie
200 gram ricotta
2 eidooiers
150 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
100 gram vers geraspte oude kaas
wat zout, peper en nootmuskaat
De spinazie even blancheren in kokend water en uit laten lekken. Druk het vocht er zoveel mogelijk uit en hak de spinazie fijn.
Meng dit alles tot een zalvige massa.

Maak pastadeeg van 300 gram bloem en drie eieren en steek er rondjes uit met een doorsnee van 7 centimeter.
Leg op ieder plakje deeg een lepeltje vulling. Bestrijk de randen met losgeklopt eiwit, en leg er een rondje deeg op. Druk de randen goed aan en leg de ravioli op een schone doek.

Kook de ravioli in ruim water enkele minuten. Ze zijn gaar als ze boven drijven!
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden.

Smelt een flinke klont boter  en laat daarin een handvol salieblaadjes even meesmoren.
Schep de salieboter over de ravioli en dien ze snel op.

Ik moet eerlijk bekennen dat de pasgepoetste keuken er na dit ravioli-avontuur uitzag alsof er een bom ontploft was. De ravioli was heerlijk, de keuken is weer schoon. Toch een goeie dag.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *