En de groeten van de varkens!!!

 

sumiran 008
Vanmorgen waren we even op de Sumiranboerderij in Heusden. Ik schreef er hier al eerder over. De Sumiran boerderij is een biologisch bedrijf waar nog met respect met de dieren omgegaan wordt. Vandaag maakten we kennis met één van de nieuwe fokzeugen; Ankie.
Ankie was even binnen in de stal waar ze met nog drie zeugen gezellig een dutje deed. Ankie is dol op bezoek, want bezoek betekent vaak een extra appeltje en appeltjes daar is Ankie dol op. Ze vindt appeltjes zo lekker dat ze er zelfs een kunstje voor wil doen; mooi zitten Ankie, dan krijg je een appeltje. En ja hoor, ze deed het nog ook!
Natuurlijk vertoonde Ankie haar kunstje net in het donkerste deel van de stal zodat het op de foto niet zo heel duidelijk is.

sumiran 012

Het varken op de voorgrond is al oud. Zij is met pensioen en hoeft niet meer te werken, geen biggetjes meer te baren. Ze wordt niet geslacht maar mag gewoon op de boerderij van haar oude dag genieten!
Op de achtergrond zie je het luikje waardoor de varkens zelf naar believen naar binnen of buiten kunnen wandelen. Een mooi leven hebben ze daar op de Sumiranboerderij.

Maar laat ik niet al te sentimenteel worden, je kunt op de boerderij ook varkensvlees kopen, van biologisch gefokte varkens en andere biologische producten. Ze roken er zelf hammen en maken echte lekkere rookworsten.
Het smaakt tien keer beter dan de waterige lapjes van AH en consorten. En het is helemaal niet zoveel duurder. Meer informatie over de Sumiranboerderij vind je hier.
Een bezoekje waard!

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *