Vanmorgen stond er op de receptenpagina van onze krant een lekker gerecht met kalfsvlees; geschnetzel ofzoiets. Ik maak iets dergelijks zelf ook af en toe maar wilde vandaag het recept van de krant eens proberen. In een bijzondere opruimbui van Paul verdween de krant bij het oud papier zodat ik alsnog zelf iets moest verzinnen:
Kalfsvlees met room, een beetje Zwitsers stond in de krant. Ik had een mooi stukje oude Franse Comté kaas. Dus een echt Frans / Zwitsers Alpengerecht zullen we maar zeggen.
Voor vier personen;
4 kalfsschnitsels, in fijne reepjes gesneden, heel licht met bloem bestoven.
boter
scheut witte wijn
1 bekertje room
een paar gezouten kappertjes
100 gram comtékaas in kleine blokjes gesneden (als een flinke doperwt)
Laat de boter heet worden en bak daarin het vlees snel om en om. Laat het niet té bruin worden.
Schep de reepjes vlees uit de pan en houd ze warm.
roer de aanbaksels in de braadpan los met een scheut witte wijn. Voeg de room toe en de kappertjes en laat op een hoog vuur wat inkoken.
Doe op het laatst de blokjes kaas erbij en roer even goed.
Voeg het vlees bij de saus en verwarm nog even.
De blokjes kaas hoeven niet allemaal gesmolten te zijn.
© ellen.