Spitskool…

spitskool

Is het geen bjoetie? En nog biologisch geteeld ook…

De foto stond al weer een week of zo op onze foto-provider. Nog even en hij zou zijn weggezakt in het archief. En dan is het maar de vraag of-ie er nog ooit uit komt. Vandaar dat ik hem nu maar plaats.

Er was overigens via Flickr (de foto-provider) al wel een reactie gekomen op de kool. Een Amerikaan vond het zo’n mooi ding. Wat was het en waar kon hij het krijgen? Tsja, we kennen het groenteaanbod van V.S. niet. Geen idee of er spitskool te koop is. (Hoewel, je zou toch zeggen…)

Bij ons worden de kooltjes nu in ieder geval volop aangeboden, ook al hoort de groente eigenlijk meer in de zomer thuis. Het is een wittekool-ras. De smaak is mild en aangenaam. Hij is goedkoop en je kunt er van alles mee doen. Saldes maken, roerbakken, koken, stoven, bedenk het maar. Ellen gebruikte dit exemplaar voor haar koolpastei. Enfin.., het is een smakelijk en gezond ding, dit kegeltje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *