Druk op zaterdag…

 

garnalen 001

Drukte aan huis is ‘s zaterdags eerder regel dan toeval. Terwijl ik in mijn goed verdonkerde kamer lag te slapen was Ellen de hele dag bezig. Hetzij met achterstallig poetswerk, hetzij met bezoek. Vroeg in de ochtend bezochten we de zaterdagmarkt in Helmond. We kochten er groente, maar vooral toch vis. Tong, zeewolf, zalm, snoekbaars, dorade en grijze garnalen.

We zouden Noordwijkse tong eten (of Katwijkse, of Scheveningse? In ieder geval met garnaaltjes en room.). Aangezien het bezoek tot een eind in de avond bleef buurten moesten die plannen echter danig bijgesteld worden. Het werd te laat om te koken. Ik had gelukkig in de ochtend nog even de garnalen gepeld. Een deel gebruikten we voor onze avonddis. Erbij knapperige sla met een uitje en een eitje, besprenkeld met de laatste druppels van onze super-olijfolie. Oh ja, en een lik mayonaise. Ellen at ook nog pizza. Kaas en koffie toe, prima maaltijd.

Gisteren haden we lamskarbonaadjes, gegratineerde venkel en gebakken aardappeltjes. Ook lekker!

lam en venkel 024    garnalen 011

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *