Bijpraten…

kappertjes, kruiden en ansjovis

Het ontbreekt me vannacht aan tijd om iets substantieels te schrijven. Toch moet er iets op het log. Laat ik beginnen met gisterenavond. We aten restjes uit de diepvries. Ik had alweer een tijdje geledenstoofvlees en een zuurkoolschoteltje ingevroren. Wij hebben geen magnetron, dus het is altijd wat gedoe met snel ontdooien. Ik zette de bevroren schaaltjes eerst een half uurtje in warm water, zodat de ergste vorst er af was. Het verwarmen daarna gaf geen problemen. Prima maaltijd, kaas toe…

Geen plaatje van de opwarm-maaltijd. Daarvoor in de plaats een foto van de ingrediënten voor Ellens stoofschotel van lamsvlees en kappertjes.

De grote pot kappers kochten we in een Italiaanse groothandel in de buurt van Maasmechelen (B). Ze zijn ingelegd in zout. Je neemt de portie die je wilt gebruiken uit de pot en spoelt het zaakje duchtig met koud water. Zo niet, dan loop je kans je gerecht te verpesten. Doe je het goed, dan heb je een heerlijk zilte toevoeging aan je maaltijd. De rest van de foto spreekt voor zichzelf. De basilicum komt niet uit een “ver” land. Die plukten we gewoon van de struik die in onze vensterbank staat te pronken.

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *