Oud geld!

 

geld 001

Ik zit hier nog wat te werken (spannende vragen te bedenken voor de workshop informatievaardigheden voor onze studenten). Af en toe werp ik een blik in mijn tuintje, zie ik opeens rommelige vlekken die daar niet thuishoren. (Ik werk achter de computer zonder bril vandaar een wat wazig zicht.) Bril dus maar even opgezet en pauze genomen om eens te bekijken wat daar nu tussen de struiken ligt; Geld! Echt geld!
Wel 100 zlotych, en na even zoeken wel 300 zlotych. Ik krijg al bijna visioenen van flessen wodka en kaviaar…
Wat kan je wel niet kopen van 300…

Er waait weleens een bal of ballon in mijn tuintje maar geld is hier nog nooit aan komen zweven. Een raadsel dus! Bij nader inzien blijkt het ook nog heel oud geld en, nog grotere desillusie, volgens mij is dit oude geld niets meer waard! Jammer, het was een korte maar mooie droom.
Ik ga gewoon weer verder met mijn werk en verdien daar eerlijk mijn brood mee.

Mocht er iemand oud geld kwijt zijn; ik bewaar het nog wel even!
Misschien een mooi Pools gerecht vanavond om nog een beetje in de sfeer te blijven!
© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *