Kippensoep…

 

kippensoep

Ans was twee weken uit ciculatie, zo ook waren Marleen en Petra. Verder snotterde, snifte en sukkelde een groot deel van onze vrienden en bekenden. Op mijn werk verzuimde zo ongeveer elke collega wel een paar dagen, kwestie van griep. Het verwonderde ons dat wij van helemaal niks merkten. Maar zondag kondigde zich dan toch een en ander aan, en maandag hield Ellen wijselijk bed. Zo ook de daarop volgende dagen. Intussen gaat het al weer wat beter met de patiënt.

Ik had en mooie vogel gekocht, een biologische kip. Ik wilde een recept uitproberen, gekregen van mijn Iraanse collega Foeroez. Gestoofde kip met walnoten en granaatappel. Maar dat had dus weinig zin. Ellen hoefde even niet en zo’n hele pot voor mij alleen was teveel.

Wat doe je met een zieke en een kip in huis? Juist, kippensoep maken. Dat helpt tegen elke kwaal, tegen elke aandoening, elke Jiddische Mama kan je dat vertellen. En het werkt ook voor di Gojim.

Ik maakte een flinke ketel, volgens beproefd recept. We doen er al dagen mee…

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *