Salade met schelvislever…

salade met schelvislever

Aangezien ik geen zin had om voor mezelf uitgebreid te koken, hield ik het dezer dagen bij salades en een stukje vlees of vis. En kippensoep natuurlijk.

Onlangs herontdekte ik de schelvislever. Die komt in een blikje, meestal in olie. (Ik zou ten minste niet weten waar ik hem vers haal.) De smaak is vissig, zilt en zoet. De lever voelt zalvig-zacht aan. Het percentage vet beloopt een goede veertig procent. Mijn blikje bevatte 120 gram lever en kostte ongeveer €1,50.

Ik had verse bladsla. Een aantal bladeren (genoeg voor één portie) scheurde ik met de hand kort. Een half lente-uitje versnipperde ik. De lever zo uit het blikje op de sla, uitje erover en wat peper uit de molen. Ik besprekelde de salade met wat goede olijfolie en een paar druppels van de fijnste balsamico-azijn. De smaak van de schelvislever met die van de azijn was een openbaring…

© paul