Poussins, gevuld met gehakt en verse tuinkruiden…

poussins 004

Wij hebben vakantie! Een weekje luieren, lezen, wat wandelen, lekker eten, een mooi glas wijn drinken, en verder zien we wel.
Vandaag hebben we de hele dag bijna niets gedaan, een paar boodschapjes, een rondje met hond Max, een beetje knoeien met de nieuwe/oude telefoon, en Paul speelde, samen met de Jongste Bediende gezellig aan de keukentafel met zijn nieuwste aanwinst:een mobiele dvd-speler. Dat belooft wat! Met dat ding kunnen we nu overal eindeloos film kijken. Het nieuwe apparaat werd ingewijd met een film van Jacques Tati: “Jour de Fête”. Intussen probeerde Ons Kind mijn favoriete ringtoon op de nieuwe telefoon over te zetten, helaas, niet gelukt.  Misschien kan Evert mij helpen?
Je snapt wel lezer voor een serieuze maaltijd werd het wel erg laat, maar toch. Ik had een tijdje geleden twee mooie poussins gekocht en in de diepvries bewaard. Vanmorgen heb ik ze ontdooit dus moest er toch echt gekookt worden. Ik maakte ze heel klassiek klaar; gevuld met biologisch gehakt en veel verse tuinkruiden, zoals de moeder van Paul ze elk jaar maakte met Kerstmis. 

Neem per persoon één kippetje
50 gram biologisch gehakt, gekruid met peper, zout, peterselie, wat nootmuskaat en een teentje geplette, fijngehakte knoflook
Verwarm de oven voor op 200 graden

Meng de kruiden en de knoflook door het gehakt. Vul de kippetjes hiermee en maak de opening dicht met een prikkertje of bind een touwtje rondom de kippetjes.
Smeer de poussins rondom in met olijfolie en leg in een schaal. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en
Laat de kippetjes in ongeveer 45 minuten bruin en gaar worden.

Wij aten er spinazie bij en krielaardappeltjes.
Espresso toe.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *