Wij lopen een beetje achter met het beschrijven van onze eetbelevenissen, druk, druk, druk is het hier.
Eerst maar het verslag van het eten van gisteren:
Heer Skukhorzel was even in het Brabantse Land en bracht ons peultjes uit eigen tuin en eieren van zijn vrolijke kippen. Nu vinden wij verse peultjes altijd lekker. Het peulenseizoen is maar kort, je moet er op tijd bij zijn en van genieten. De peultjes van Heer Skukhorzel zijn zo bijzonder dat we er ieder jaar weer naar uitkijken!
Fris geurend, knapperig, mooi lentegroen en gewoon zonder vlieguren, rechtstreeks uit de Achterhoek,
s’ morgens geplukt, s ‘avonds in de pan, dat is het ware genot!
De enorme zak peulen bevatte een hoeveelheid die wij zo samen niet in één keer opeten, dus besloot ik om een salade te maken en de rest te bewaren om de volgende dag gewoon te koken.
Ik had nog wat rucola en twee geitenkaasjes, dat leek me een goede combinatie om een salade mee te maken.
Peultjessalade voor twee personen:
500 gram peultjes
een handjevol rucola
5 kleine tomaatjes
1 kleine ui, in fijne ringentjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel citroensap
wat zwarte peper
twee geitenkaasjes met ontbijtspek
De peultjes twee minuten blancheren in gezouten water. Dan afgieten en even laten schrikken in ijskoud water.
De rucola, de peultjes, uiringen, gehalveerde tomaatjes op een schaal schikken.
De geitenkaasjes even zachtjes bakken en op de salade leggen.
Een dressing maken van olijfolie, citroensap en wat zwarte peper en over de salade schenken.
Wij aten de salade vooraf, gevolgd door een flinke entrecote van de gril met wat saffraanaardappeltjes. Een mooie maaltijd.
Kopje espresso toe.
Wij zaten nog na te genieten van de maaltijd toen de eerste gasten alweer aan de deur stonden.
Het Kind van Het Ministerie is dol op peultjes en natuurlijk kreeg zij een deel uit de peulenvoorraad. Daarna kwamen Ans en Hijn, ook zij kregen een portie. En als klap op de vuurpijl; De Keizer van Monera. Die wilde er ook wel een paar…
Het moge duidelijk zijn Heer Skukhorzel; U heeft weer veel Gemertenaren laten genieten van de peulenoogst!
© ellen.