Pirosjki ofwel kleine vleespasteitjes…

pirosjki

Vandaag is Andy jarig. Moeilijk om je verjaardag te vieren midden in een verhuizing. Andy besloot dat hij toch een piepklein feestje wil vieren in het nieuwe huis. Gewoon een paar hangtafels, een pilsje, een glas wijn, ennuh iets te smikkelen…ik bedacht dat ik wel wat van die russische pasteitjes kon maken. Het recept staat al meerdere keren op dit weblog. Het deeg is altijd hetzelfde, met de vulling kan je eindeloos variëren.

Maak een soepel deeg van;

 • 300 gram bloem
 • 5 eetlepels melk
 • 125 ml yoghurt
 • 1 ei
 • 4 eetlepels zonnebloemolie
 • 1 zakje bakpoeder en een mespuntje zout
 • een losgeklopt ei om te bestrijken

Het deeg uitrollen tot een rechthoekige lap en daaruit kleine lapjes snijden van 9×6.

Maak vulling van;

 • 200 gram gehakt
 • 1 fijngesnipperde ui
 • 1 verkruimeld hardgekookt ei
 • wat nootmuskaat, een beetje fijngehakte peterselie, peper en zout.

Leg op de lapjes deeg een lepeltje vulling en vouw de lapjes met natte handen stevig op elkaar. Je kunt zo ongeveer 25 pasteitjes maken. Bestrijk ze dan met een losgeklopt ei en bak de pasteitjes in de voorverwarmde oven 25 minuten op 170 graden tot ze mooi bruin zijn.

© ellen.

3 thoughts on “Pirosjki ofwel kleine vleespasteitjes…

 1. Hallo Paul en Ellen,

  Ik las op jullie site dat jullie Pirogi maakten om in te vriezen ? Mijn Russisch kookboek van Irina Carl; Kookkunst uit Rusland, Eetcultuur en recepten zegt wel dat je eenmaal gemaakte Pirogi een week in de koelkast kunt bewaren (?) maar niets over invriezen. Vriezen jullie die ongebakken in ? Half gebakken ? Of helemaal gebakken en hoe warmen jullie die dan later weer op ? Ik was van plan om woensdag pirozki te gaan maken en zou dan graag weten hoe ik die in moet vriezen. Alvast mijn dank.

  • @ piet, ik heb Pelmeni ingevroren. Dat is deegwaar die je nog moet koken, met de Pirosjki invriezen heb ik geen ervaring.

 2. Пирожки is in te vriezen, natuurlijk het is gewoon deeg 😉 bereid niet, zelfs niet halfbereid. Bovenstaand recept is minimaal, er zijn vele variaties, in het seizoen paddestoelen en dat zijn geen champignons, appels kan ook, vis, kaas, alles kan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *