Tagliatelle met zalm en salade

spaghetti met zalm 003

Voor het carnaval hier in volle hevigheid losbarst toch nog maar een stukje met gewoon eten. Gisteren kwam het er niet meer van, gewoon te moe, dus ging ik vroeg naar bed en Paul zijn laatste nachtje werken voor de vakantie. We aten tagliatelle met zalm en een flinke salade van veldsla. De veldsla is in deze tijd van het jaar heerlijk. Mooie grote sappige blaadjes met veel smaak. De salade heel simpel aangemaakt met wat lente-ui, olijfolie en citroensap.

spaghetti met zalm 010

En zalm;
Voor twee personen;
300 gram gefileerde zalm in blokjes
1 lente-ui en 1 teentje knoflook, fijngesneden
een scheutje witte wijn
1/4 room
een flinke pluk basilicum en peterselie
peper en zout

De ui en knoflook even in een klontje boter of olijfolie smoren. Blus af met de wijn en voeg de room en kruiden toe.
Doe de zalm bij de saus en laat het geheel nog even zachtjes koken. In ongeveer 5 minuten is de zalm gaar en de saus klaar. Kook intussen de pasta al dente.
Giet de pasta af, een schik ze op een schaal. Giet de zalmsaus erover.

Kopje espresso toe.

Intussen komt hier de eerste carnavalsoptocht langs. De kinderen van de Swildenschool met juffen, meesters, ouders. Er dringt vaag een lied door in onze keuken, iets over een foto??? Ach, ik ken de nieuwste hits van dit jaar nog niet, maar dat komt nog wel. Ik ga nu eerst de ramen lappen en de serpetines ophangen. Dan nog een paar boodschappen en dan kan het feest wat mij betreft beginnen!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *