Communietaart…

Eerste communietaart.

De multipuzzle van Vrij Nederland krijg ik niet opgelost zonder te spieken op het internet, vervolgens loopt de supersudoku vast en tot overmaat van ramp breng ik het artikel waar ik aan werk niet tot een goed einde. En die veronderstelling van Nell, dat ik mogelijk teveel hosties heb geslikt in mijn katholieke jeugd wil ook niet uit mijn kop. Ach, ik weet het niet…

Evenwel, de gekte van de foto is me gelukkig bespaard gebleven, in mijn jeugd, en ook in het huidig tijdsgewricht. We troffen de taart (want dat is het) aan bij een bakker in de Concorde Shopping Mall, vlak bij stad Luxemburg.

Je wilt als kind toch niet zo’n ding voor je Eerste Communie, je bent amper zeven jaar oud. Een taart met Disneyfiguren, dat kan. Gebak met de zojuist overleden K3-meisjes erop, ook goed. Maar dit?..

En het is nog slecht gedaan ook. Aan de ene kant van het taartmissaal heeft de bakker zitten rommelen met chocolade, dat heeft nog wel iets. De andere kant wordt bedekt met een soort pre-fab afbeelding zoals ik er in mijn Roomsche Jeugd veel te veel heb gezien. Qua stijl slaat de samenvoeging van de twee taartenpagina’s als een tang op een varken.

Stiekem ben ik wel benieuwd hoe die taart smaakt, dat dan weer wel…

© paul

 

2 thoughts on “Communietaart…

  1. Ja, het Rijke Roomsche Leven kent vele uitspattingen. Deze taart lijkt daar een nog een heel fatsoenlijk voorbeeld van. Hij zal in ieder geval beter smaken dan die gortdroge hosties die alleen maar tegen je gehemelte bleven kleven. Achteraf meen ik de smaak van ongewassen priesterhanden erin geproefd te hebben. Jakkiebah. En wat een zegen dat we nu zoveel ouder zijn.

  2. Carla, een lezer via Facebook, suggereert: Gewoon dat boek dichtklappen en er dan een grote hap uit nemen…

    Groet, Paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *