Verjaardagssoep…

IMG_1518
Het is alweer een week geleden dat ik het at, maar de smaak zit in mijn geheugen gebrand en gaat er nooit meer uit…

Zoals ieder jaar op gezette tijd breekt er de dag aan dat je je weer een jaar ouder mag noemen. Ook dit jaar was dat zo. En al had ik dan helemaal geen zin in een feestje, de traditie van het verjaardagskeuzemenu hielden we erin.

Ellen had zich voorbereid op een ingewikkeld verzoek, iets met Jacobsschelpen met een schuimige saus, pastei met wijngaardslakjes of een gecompliceerde stoofschotel uit het Zuid-Westen van Frankrijk, zo een waar allerhande ouderwetse brokken vlees ingaan, die dan een uur of tien op een minimale warmtebron tot volle rijpheid komen. En eigenlijk hoopte ze stiekem op gebraden roodpootpatrijs, want daar had ze zelf zin in…

Ik hield het evenwel bij eenvoudig arme-mensen-eten: knoflooksoep uit La Mancha. Kijk naar de foto en zie dat het niks voorstelt. Wat er op het plaatje ontbreekt is de olijfolie en een kom bouillon of water.

Wat gerookte ham, oud brood, een ei,  wat kruiderij en een overdaad aan gesnipperde knoflook. Dat is alles en je denkt dus dat het geen naam mag hebben. Maar dan vergis je je..

Met dit beetje ingrediënten tover je een soep op tafel, zo lekker, zo intens van smaak, zo onvergetelijk, én maaltijdvullend. En het kost geen knoop…

Voor de moeite hoef je het ook niet te laten, de bereiding is zo simpel als wat… Hoe het gaat staat hier op onze web site
IMG_1522Als lunchgerecht koos ik voor zelfgebakken worstenbroodjes van pie-deeg. De vulling bestond deze keer uit gekruid lamsgehakt. Ook dat is een evergreen in dit huishouden. Het recept vind je hier

© paul

Ps.: en al had ik dan geen zin in een feestje, ‘s avonds viel er natuurlijk toch wat volk op de klep. Het werd een genoeglijke avond…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *