‘t Wil maar niet lukken met die Kerststress…

kerst 2013

Liep alles vorig jaar al als een trein, dit jaar lijkt het Kerstdiner-voor-twintig-personen een fluitje van ‘n cent…

Dat is natuurlijk in de werkelijkheid niet zo, maar omdat Kerstmis valt zoals het valt hebben we meer tijd, ergo: de voorbereidingen zijn makkelijker te spreiden. Ik lees in alle rust de brieven van Vincent van Gogh, terwijl Ellen zich ledig houdt met een Deutscher Krimi, de nieuwste van Petra Hammersfar. Er blijft ruim tijd over om een eind te lopen met Hond Jaros en ook de krant uitspellen behoort tot de mogelijkheden. Zelfs is er tijd om een film te kijken en in de avond de verjaardag van Lotte en Flora te gaan vieren…

Afgelopen zaterdag en deze ochtend deden we de grote boodschappen, morgen rest ons nog slechts een beperkte rondgang ten behoeve van de aanschaf van verswaar en aanvullende kleinigheden. Het schema voor de dag ziet er als volgt uit:

 • 06.00 uur: opstaan, koffie, ontbijt,
 • 07.00 uur: boodschappen AH,
 • 08.00 uur: krant lezen,
 • 10,00 uur: soepkippen opzetten,
 • 10.30 uur: zalmterrine maken, afwassen, opruimen,
 • 12.00 uur: Tiramisu maken, afwassen, opruimen, grote wandeling met Hond Jaros,
 • 14.00 uur: lunchen, uitrusten, rest van de krant,
 • 15.00 uur: afgekoelde bouillon zeven en afmaken, saus maken,
 • 16.00 uur: fles Bourgogne voor Kerstavond op temperatuur brengen…

Er valt op het schema beslist wat af te dingen, maar in grote lijnen klopt het. Geen enkele reden om te panikeren dus…
De vrienden en vriendinnen blijven vragen of en waar ze kunnen inspringen, mee helpen, ontlasten; we zouden het niet weten. (Voor Julia maken we een uitzondering, die is als vanouds inzetbaar…) Op Kerstdag, ja dan is er even hulp nodig. Bij het aanrichten van de feestdis, bij het verwerken van de afwas en de ochtend daarna bij het herinrichten van onze huiskamer. De Jongste Bediende en Marleen regelen (coördineren) het…
kerst 2013

Het volgende heeft weinig met ons Kerstdiner van doen maar ik moet er toch even wat over zeggen… In de zomer mogen we ons verheugen op een goede 700 unieke bezoekers per dag. Dat is een hele hoop, we zijn er trots op. Slaat het weer om en zitten internetters vaker bij de kachel dan zie je de aantallen oplopen. De aanloop naar de Kerst biedt een substantiële verhoging van het bezoekersaantal, elk jaar weer.

Gisteren bezochten 1600 mensen onze site. De hoeveelheid bekeken artikelen vormt een veelvoud daarvan. Geweldig natuurlijk, maar ook een beetje vreemd. Naast allerhande voor hand liggende Kerstzaken zoeken mensen op Gestapte Muisjes van de Ruyter, op Camping an der Hoh, op verse witte asperges, op Geska-kaas uit Zwitserland… En dat gezoek naar de meest vreemde niet-kerstzaken gaat door tot het moment dat Kerstavond overgaat in Kerstdag. Da’s toch vreemd…

Enfin, zoals elk jaar zal het bezoekersaantal wel weer significant dalen na 1 januari, ook dat is traditie…

Wij rommelen nog wat in huis en gaan dan naar bed, willen we morgenochtend op tijd op zijn om voor de grote drukte onze boodschappen te doen. Je moet de stress per slotte niet over je afroepen..

© paul

 

Please follow and like us:

2 thoughts on “‘t Wil maar niet lukken met die Kerststress…

 1. Wat heerlijk is dat toch als je het onder controle hebt. Een planning geeft rust daar ben ik het helemaal mee eens. Maar er is toch wel een verschil wij zijn met zijn zessen en niet met zijn twintigen…… Complimenten weer hoe jullie dat allemaal klaar spelen.
  Van deze kant, hele gezellig Kerstdagen, geniet met zijn alle van het super kerstdiner!

  Groet Karin.

  PS ongelooflijk 1600 bezoekers, ik ben al helemaal blij met ruim 400 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *