Tagliatelle met zalm en aspergepuntjes…

 tagliatelle met asperges en gerookte zalm

Bij het oogsten van asperges gaat er zo nu en dan iets fout. Dat kan nu eenmaal niet anders, dat is inherent aan de teeltmethode. Je kunt niet in de bedden kijken, dus je weet nooit helemaal zeker hoe de planten eruit zien, of ze recht zijn, of ze dunne plekken vertonen, of anderszins misvormd zijn. En soms wil er wel iets breken. Er is dus altijd een kleine hoeveelheid uitval. De boer gooit die ‘ongelukjes’ natuurlijk niet weg. Ze worden verkocht voor een schappelijk prijsje.

Toen ik eergisteren mijn asperges kocht, nam ik er meteen één kilo van die restanten bij. Kosten: € 2,50. Wat je krijgt zijn stukken. Stelen, maar ook kopjes. Het is maar net hoe het uitpakt. De stukken worden gebruikt voor de soep, de kopjes gaan bij ons traditioneel in een pastaschotel.

De kopjes werden gekookt, zo’n acht minuten, en de tagliatelle volgens de instructie op het pak. In een andere pan verwarmde Ellen een deel van de restanten van de saus van gisteren. De tagliatelle werd door de saus geschept, en daar gingen dan de aspergekopjes bij en wat gerookte zalm. Het gerecht werd afgemaakt met wat verse dille. Onwaarschijnlijk lekker…

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *