Hemelvaart in Septfontaines..

septfontaines hemelvaart 2009

We waren er weer even niet, maar dat had je natuurlijk al gemerkt. We vierden de afgelopen dagen ons traditionele Hemelvaartsweekend in Luxemburg.

Eupotours verscheen er op volle sterkte, en verder Sam en Zjak. Rian, Jeanne, Hijn en Ans waren er en ook Cees en Ute. Een gezelschap van vijftien mensen in totaal. Er gebeurde van alles en de avonturen waren niet van de lucht.

In het kader van dit web-log beperken we ons maar weer voornamelijk tot eten en drinken. Ellen kookte twee dagen voor het voltallig gezelschap, en verder genoten we een voortreffelijke maaltijd in het Portugees Restaurant in Wanhaff. Het voornemen is om het allemaal te beschrijven, en dat zal uiteindelijk ook wel gebeuren. Er is echter één grote handicap: onze computer gaf gisteravond de geest. Niet een beetje, maar heel waarschijnlijk heel definitief. Hoe het nu de komende dagen moet is nog niet helemaal duidelijk. Gelukkig is een deel van het vakantiegeld intussen binnen…

Op zondag reisde het merendeel van het gezelschap weer af richting Nededrland. Bleven over Ans, Hijn, Jeanne, Rian, Ellen en ik. Ellen maakte van de restanten van de voorgaande dagen nog een maaltijd voor ons zessen. Een goed gevulde spaghettisaus met mooie dunne sliertjes. Vooraf was er dan een piepklein hapje. Voor ieder een gevulde champignon en een steeltje bleekselder.

De vulling bestond uit gebakken rauwe ham, knoflook, ui en tomaat. En heel veel verse peterselie.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *