Broccoli met penne en gorgonzola

broccoli en lamskarbonaadjes

De grote crash van onze computer¬†lijkt toch weer even uitgesteld…Ik paste de truck toe die vaak helpt bij computerproblemen; even-aan-en-uit-zetten. Nou ja, uit ging het ding vanzelf dus trok ik er de stekker maar uit, je weet maar nooit…En inderdaad, vandaag werkt het ding weer als vanouds!

Paul schreef al over ons weekende in Luxemburg, er is zoveel te vertellen dat ik niet goed weet waar ik moet beginnen. Laat ik dus beginnen bij de restjes. Boodschappen doen voor 15 personen is niet makkelijk; ontbijt, avondmaaltijd, koffie, thee, snacks en snoep, bier, wijn enzovoorts, er blijft altijd wel wat over ( te weinig is echt vervelend). Het bier en de wijn blijven wel staan tot de volgende keer, het fruit en de overgebleven chocolade worden verdeeld over de diverse auto’s, maar de bederfelijke waar moet toch snel verwerkt worden.

Dit keer waren er twee flinke stukken kaas over, een stuk Brie de Meaux en een stuk Gorgonzola. Ik bedacht vandaag een snelle maaltijd met Gorgonzola, penne en broccoli. Een prima resultaat vond ik zelf.

Voor twee personen;

  • 400 gram broccoli
  • 200 gram penne
  • 1 klein bekertje room
  • 100 gram gorgonzola

De broccoli in kokend water 3 minuten koken, afgieten, even laten schrikken in koud water en goed laten uitlekken. Intussen de room met 75 gram van de gorgonzola verwarmen en even laten indikken. De penne al dente koken zoals de beschrijving aangeeft en afgieten. De penne en de broccoli in een ovenschaal sschikken en de saus erover gieten. Nog een paar stukjes gorgonzola er het geheelstrooien en de schotel 10 minuten in de voorverwarmde oven zetten.

broccoli en lamskarbonaadjes

Wij aten er een paar lamskarbonaadjes bij, even snel om en om knapperig gebakken in wat olijfolie. Een stukje Brie de Meaux toe en, natuurlijk een kopje espresso.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *