Ossobucco en bijzondere pasta

 pinktsteren 2009 012

De trouwe lezer begrijpt het al, denk ik zo! Wij zijn er nog een weekendje tussenuit gepiept. Het vorige weekend waren we hier in Luxemburg met onze vriendenclub. Dat waren supergezellige, maar ook hele drukke dagen. Tijd om eens uitgebreid boodschappen te doen was er niet, dus besloten we ook de pinksterdagen hier in Luxemburg door te brengen en dan eens flink in te kopen; wijn, shag, gedistillleerd…

Vandaag togen we dus vol goede moed naar de supermarche in Mamer en laadden ons karretje helemaal vol met mooie wijnen, groenten, chocolade, tomatenpuree in tubes, onbekende soorten pasta, flessen Cremant de Luxembourg enzovoorts. De kwartels waren helaas uitverkocht dus het artikel over het uitbenen van kwartels zal nog even moeten wachten.

Het is altijd moeilijk te bedenken wat we zullen eten hier. Er is zoveel keus dat het kiezen ingewikkeld wordt. Ik had vandaag geen zin in experimenten en koos voor twee mooie biologische kalsschenkels; ossobucco.

Ossobucco is een va de weinige gerechten waarbij men in Italie risotto eet. (risotto wordt meestal als zelfstandige gang opgediend) Het zou dus logis zijn geweest om de kalfsschenkels te eten met risotto, ware het niet dat ik niet zoveel puf had om risotto te maken.

Armoniche Caserecce

We kochten onder andere deze pasta; Armoniche Caserecce, een pasta gemaakt van harde, biologische tarwe en langzaam gedroogd. De vorm van deze pasta is bijzonder geschikt om dunne sausen op te nemen. De saus bij de osso bucco was niet echt heel dun maar de pasta voldeed toch prima. Ik zal thuis wel een recept bedenken dat perfect bij deze pasta past. Wordt vervolgd dus.

Toe een kopje espresso met een stukje chocolade, gevuld met kirsch.

Nu maar hopen dat het internet sterk genoeg is om dit stukje naar Nederland te sturen!

ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *