De Maitrank van café Suisse…

septfontaines hemelvaart 2009

Er stond al eens zo’n prachtig glas te pronken op dit web-log. En die vorige foto was op dezelfde plaats genomen: Café Suisse in Arlon. Het amberkleurig vocht is Maitrank (Maiwein) , en in voornoemd etablissement maken ze de beste die ik ken. Ik mag er graag mensen mee verrassen, dus troonde ik op Hemelvaartsdag weer wat gasten mee naar dat café. Mijn plannetje lukte, iedereen werd er blij van (van die Maitrank).

De wijn was goed gekoeld. Hij smaakte fris-zoet en bovenal naar Lievevrouwenbedstro. Alleen al voor de geur zou je een glas bestellen…

Het is nu de tijd voor Maitrank. Arlon noemt zich de Hoofdstad van de Maitrank en afgelopen weekend vierden ze dat weer met een spetterend festival. Wij waren er niet bij, we hadden even iets anders te doen.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *