Weer terug…

gegratineerde asperges

Huis opgeruimd, vakantiewasje gedaan, boeken, cd’s en dvd’s terug geplaatst in de kast. Achterstallige post bekeken, nieuwe bloemetjes voor het raam gezet. Kortom, we zijn weer thuis, en nu voor een langere periode. Ellen is alweer toe aan de laatste dag van haar gehalveerde werkweek en ik ben nog vrij. Eindelijk tijd om wat zorgvuldiger met dit web-log om te gaan.

Zo zijn er worsten die beschreven moeten worden, wijnen ook en nog een hoop ander gedoe. Er liggen nog zaken van meer dan een maand terug. Enfin, ik zet me aan het werk.

Gisteren aten we asperges, we hadden ze zolang moeten ontberen in het verre buitenland. Ze werden eenvoudig gegratineerd. Erbij een mooie geclasseerde Rivaner van Bernard-Massard uit Grevenmacher, aan de Luxemburgse kant van de Moezel. Jaargang 2007.

Een stukje Tome de Savoy toe en een kopje espresso.

Na de maaltijd doken we alletwee weer in ons boek. Van het Kind leenden we de Millennium-Trilogie van Stieg Larsson. Het blijkt lectuur die je niet weg kunt leggen. Ellen maakte het niet te laat, ze moest per slot om zes uur weer op, maar ik bleef met mijn boek plakken aan de keukentafel tot een uur of twee. Ik kon vanochtend niet op tijd mijn bed uit. Kortom, het gewone leven heeft weer aanvang genomen.

© Paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *