Bloggen op de camping.

 bloggen op de camping

Goed, zojuist is nu toch echt het eerste blogje vanuit Septfontaines (Luxemburg) geplaatst! Pffft, dat ging niet zomaar even. Ik ondernam dit jaar al diverse pogingen, maar alles mislukte; een van school geleende laptop bleek geen “vreemde” netwerken te accepteren, de volgende laptop deed het wel maar toen was de draadloze verbinding te zwak. Vandaag lijkt eindelijk alles te kloppen, Na uren gefriemel kan ik nu eindelijk werken. De omstandigheden zijn niet echt ideaal; ik ben bijvoorbeeld vergeten een “echte” muis mee te nemen en het muisgedeelte op de laptop is verschrikkelijk lastig te besturen. Ook het opladen van foto’s naar mijn Flickr was een zeer langdurig klusje, daarna begonnen de insekten om mijn hoofd te zoemen en ben ik maar naar binnen gegaan. Ik heb me nu geinstalleerd aan de tafel in de caravan, een schaaltje Franse kersen binnen mijn bereik.

(het glas op de achtergrond is van Paul. Het bevat een uitstekende Single Malt Schotse whisky; een tien jaar oude Laphroaig. Paul zal er nog over schrijven)

Het is al laat en of het daaraan ligt weet ik niet, maar de draadloze verbinding werkt opeens op volle sterkte. Nog maar een kiekje dan.

Confiseur Namur

Meestal gaan we na het boodschappen doen een kopje espresso drinken bij confiseur Namur, een van de beste van Luxemburg. Vandaag waren de beroemde Mont Blanc gebakjes helaas op. We troostten ons met een citroentaartje. Ook heel lekker!

ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *