De Knakworsten van Huize Padua…

knakworst

We bezochten deze middag de Zomermarkt op het terrein van mijn broodheer. De Zomermarkt van Huize Padua is een jaarlijks terugkerend festijn met levende muziek, volksvermaak, eten en drinken en een giga-vlooienmarkt. Het is met name die markt die zorgt voor massa’s bezoekers uit de verre omtrek. De sfeer is er ontspannen, we mogen er graag een paar uren rondslenteren.

Tussen twee marktkramen in zag ik dit tafeltje staan. Netjes was de koopwaar uitgestald. Blikken knakworstjes, ogenschijnlijk met zorg opgestapeld tot een atraktief torentje. Toen ik echter wat beter keek snapte ik er geen snars meer van.

Dat iemand een tafeltje reserveert voor zijn koopwaar en een en ander aardig uitstalt begrijp ik. Maar waarom alle blikken dan op hun kop gezet? En een aantal met het belangrijke deel van het etiket naar achteren?

Er was niemand in de buurt om verantwoording af te leggen. We hebben het er maar bij gelaten…

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *