Spaghetti met balletjes en spinazie-roomsaus…

pasta met spinazie roomsaus

Het Kind had spinazie te veel en bracht haar overschot naar het Ministerie. Het was mooi vers blad, ik moest er snel iets mee doen. Ik bedacht het volgende gerecht.

  • 300 gram bio-gehakt,
  • 150 gram verse spinazie,
  • 1 uitje,
  • 2 tenen knoflook,
  • 1 theelepel gedroogde dragon,
  • oliojfolie,
  • flinke scheut room,
  • halve kop bouillon.
  • peper en zout.

Breng het gehakt op smaak met peper en zout en draai er niet te kleine balletjes van. Bak de balletjes vervolgens in de olie tot ze rondom bruin zijn. Snipper de ui en de knoflook fijn en laat ze in olie glazig worden in een andere pan. Daar gaat dan de bouillon erbij en de room, vervolgens de dragon. Blancheer de spinazie 2 minuten in kokend water. Giet af en laat de groente uitlekken. Druk nog wat vocht uit de spinazie en hak hem fijn. De spinazie mag nu in de saus, en ook de balletjes. Laat alles op een zacht vuurtje stoven. Maak af met peper en zout. Kook zoveel pasta als je meent nodig te hebben. Stort de pasta in een schaal en laat er de saus overheen vloeien. Wij aten er een bordje veldsla bij.

Opmerking: de dragon drukt de smaak van de spinazie wat weg. Wil je écht spinazie proeven, halveer dan de hoeveelheid dragon, of laat die helemaal weg.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *