Voornamelijk eekhoorntjesbrood…

Ellen plaatste de foto op haar Facebook pagina (zeg je dat zo?), maar ik vind dat-ie op z’n minst ook op Het Ministerie dient te staan.

Het is de oogst van een snelle pluk op maandag. Voor de foto heeft Ellen netjes het eekhoorntjesbrood uitgesorteerd, we vonden echter ook nog een paar heel bruikbare neefjes en nichtjes van deze paddenstoelen.

Straks wordt er met een paar exemplaren gekookt, vers zijn ze het lekkerst. Een deel wordt echter gedroogd om de rest van het jaar te kunnen gebruiken. Verder probeert Ellen een voor ons nieuwe manier van conserveren uit: in pekelwater…

2 thoughts on “Voornamelijk eekhoorntjesbrood…

  1. @ Hannie, inderdaad een echt feestje; over de straatwaarde wil ik niet nadenken, dat is een soort gekte waar ik me niet mee bezig wil houden. Wij plukken alleen voor eigen gebruik, een beetje wintervoorraad. De rest blijft gewoon over voor andere plukkers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *